Peller Mariann – Végtelen kísértés

Írta: Mandzák Lilla

 

Eldöntöttem, hogy ezt az ajánlót a kedvenc idézetemmel indítom a könyvből, amit nem volt könnyű kiválasztani. Még úgy sem, hogy az volt a vezérfonalam, hogy mi lehet leginkább hasznos egy vállalkozó nőnek, aki és céltudatosan, fejlődésre készen próbálja legyőzni az akadályokat és építeni karrierjét.

Ezért 2-2 idézettel nyitom és zárom az ajánlót, amelyek remélem, hogy adnak egy kis segítséget, motivációs fröccsöt és kedvet az olvasáshoz. 😊

 

Idézet 1.

„A feladatod először is az, hogy képes legyél irányítani a saját érzéseidet, hogy megtanulj uralkodni a szíveden. Ez magával hozza azt, hogy képes leszel uralkodni az egész életeden, és a sorsod a saját kezedbe veszed.”

Idézet 2.

„Létezik olyan, hogy az ember túlságosan alázatos, amikor elnyomja az őszinte véleményét, még akkor is, ha az nem feltétlenül sértő vagy bántó másra nézve. Amikor kerüli a konfliktusokat, mert nem tudja, hogyan kellene intelligensen, tiszta szívvel és egyenes tudattal beleállni egy-egy helyzetbe. Amikor hiányzik vagy túlontúl gyenge a saját uralkodói személyiség-része. Pedig enélkül nem lehet teljes egész.”

Miért ezt a könyvet ajánlom Nektek?

Mariann könyve egy szerelmi történetről szól, amelyet átjár a spiritualitás. Én mégsem erre hegyezem ki az ajánlómat, mert engem a tanító és általános érvényű bölcsessége fogott meg a regénynek. Viszonylag régen olvastam a történetet, de úgy emlékszem rá, mint ami segített kitisztítani a gondolataimat és átgondolni a hozzáállásomat bizonyos élethelyzetekhez.

Én alapvetően nyitott vagyok a spiritualitásra, ezért nem zavart a könyv jellege, viszont aki teljesen elzárkózik tőle, annak talán sok lehet, vagy félre kell tennie a könyvet, hogy feldolgozza az olvasottakat.

A történet:

Annabella a harmincas éveiben járó nő, akinek az életében fontos szerepet játszik a spiritualitás. Feleség és családanya, aki mindeközben a karrierjét építi. Egy spirituális önismereti fejlődésen megy keresztül, megkapja élete szerepét, de válaszúthoz érkezik. Egy harmadik fél személyében olyan kísértés érkezik az életébe, aminek megtapasztalása során döntenie kell:

Képes ellenállni a csábító, lángoló szerelemnek, vagy felborítja ideális, sikeres életét és családját? Elhiszi-e, hogy van szabad választása, ereje és lehetősége ellentmondani? Vajon ő irányítja a saját életét?

 

Vélemény

A Végtelen kísértést olvasva feltehetjük magunknak ugyanezeket a kérdéseket. Képesek vagyunk-e meghozni a nehéz döntéseket, beleállni a helyzetekbe, vagy elsodródunk az árral?

A könyvből azt is megtudhatjuk, hogyan működik a karma és a lélektársi kapcsolat. De arra is ad egy lehetséges választ, egyáltalán mi a célja az emberi életnek a Földön.

Számomra letehetetlen volt ez az izgalmas, bölcs és szórakoztató regény, amiből megtudhatjuk, hogyan tehetjük mi is a mindennapjaink részévé a spiritualitást.

Tehát a könyv sokaknak segíthet, hogy a saját válaszútjaikhoz érkezve nagy látószögből, kicsit hátrébb lépve, az igazán lényeges dolgokra fókuszálva vizsgálják a helyzetet. A nehéz döntések során lehet és néha kell is segítséget kérnünk, de végül nekünk kell meghozni a döntéseket és utána együtt élni a következményekkel.

A könyv csodás csomagolásáról se feledkezzünk meg.😊  Szabados Ágnes kiadója, a Libertine Könyvkiadó adta ki gyönyörű borítóval. Én alapjában véve a kisebb betűkkel, sűrűbben szedett könyveket szeretem sárgás-barnás lapokkal. Éppen ezért már a könyvet a kezembe venni is csodás érzés volt.

Az íróról

Peller Mariann, televíziós és rádiós műsorvezető, mindig is szimpatikus volt számomra. Saját műsorában és social felületen segít az embereknek rálépni az önismeret, és a lelki, szellemi fejlődés útjára. Másképpen fogalmazva: egy lehetséges utat kínál saját magunk megismerése felé.

És ha jól tudom, érkezik a folytatás is. 😊

 

Zárszónak pedig érkezzen még 2 idézet:

„És az igazság az, hogy vannak dolgok, amelyekre nem lehet felkészülni, egyszerűen bele kell menni, meg kell élni és hagyni, hogy átfolyjon az ember lelkén. Van, amit nem lehet megspórolni vagy megúszni… A gyakorlat, a valódi megtapasztalás, csakis az edzi gyémánttá a lelket, az az igazi prés.”

„…az ember csak akkor tudja megváltoztatni a környezete hozzá való viszonyulását, ha önmagán változtat. És itt nem a külsődre gondolok, hanem a gondolkodásodra. Egyáltalán nem mindegy, hogy mit gondolunk saját magunkról, mit tartunk értékesnek önmagunkban, és miről tudjuk, hogy van még mit tanulnunk. Te tisztában vagy a saját értékeiddel? Vagy tudod, mik azok a hibák, amiken dolgoznod kellene?”

Az ajánlót írta:

Mandzák Lilla

Szövegíró és Webdesigner

redpen.hu

@redpen_hu