Marie Forleo  –  Minden megoldható

Írta: Halmai Ivett

Marie Forleo  –  Minden megoldható

Írta: Halmai Ivett

Sziasztok, most egy rövid összefoglalóban szeretnék nektek mesélni az egyik legmeghatározóbb könyvről amit olvastam, amióta az önfejlesztéssel foglalkozom.

Először bemutatkoznék pár szóban. Ivett vagyok 31 éves és jelenleg life&business coachnak tanulok. Emellett lelkisegély szolgálatosként dolgozom.
Láthatjátok, hogy ez két olyan terület ahol emberekkel van lehetőségem foglalkozni. Valahogy mindig is az éltetett ha tudok segíteni másoknak.
Tudtam, hogy ebbe az irányba kell majd orientálódnom, de ez csak mostanában forrta ki magát, mi is lesz az a szakma amiben ki tudok teljesedni.
18 éves korom óta olvasok önfejlesztő könyveket, és azóta is az életem részei.
Mindig tudok ezekből a történetekből, és tanácsokból ihletet meríteni, és kamatoztatni az életembe ezt a tudást.
Szeretem megismerni magamat, és másokat is.

Szóval a könyv amit most hozok nektek az Marie Forleo-tól a Minden Megoldható c. könyv.
Nem kellett sokáig gondolkoznom melyik könyvet is válasszam az ajánláshoz, egyből ez ugrott be, olyan sokat segített már nekem ez a történet.
Az írónőről pár gondolatot engedjetek meg, hogy szóljak, ugyanis így lesz teljesen hiteles a mondandója, és leginkább a karrierjére fogok kitérni, mert ez lesz a mérvadó most számunkra.

A főiskola elvégzése után Forleo kereskedelmi asszisztens lett a padlón New York-i tőzsdén(NYSE).
Elhagyta az NYSE-t, hogy dolgozzon az Ínyenc és Mademoisellenél.
2001-ben létrehozott egy hírlevelet, és előfizetőket és coaching klienseket szerzett az általa kialakított kapcsolatokból, miközben csapos és fitnesz- és táncórákat oktatott.
2005-ben az egyik első Nike Elite Dance Sportoló lett.
Szerepelt tánc, és fitnesz videókban, mint pl Crunch: Cardio Dance robbanás 2005-ben, és a Vékony táncban 2006-ban.

2008-ban megjelent a : Hogyan legyél olyan ellenállhatatlan, hogy alig fogod tartani magad c.könyve! A könyv 16 nyelven jelent meg.
A következő évben megalapította a Marie Forleo International üzleti coaching gyakorlatot.
Elindította a B-School nevű online üzleti tanfolyamot is, amely 148 ország 55 000 emberével oktatott kisvállalkozásokat.
2009-ben Forleót megtette Tony Robbins „The New Money Masters” sorozatának marketing szakértőjeként és 2011-ben, Sir Richard Branson meghívta Forleót, hogy mentorálja a fiatal vállalkozókat a Vállalkozói Központjába.
Abban az évben Forleo elindította a MarieTV-t, a internetes televízió előadását.
2012-ben Forleo egy SuperSoul Sunday beszélgetésen jelent meg az életről és a spiritualitásról Oprah Winfreynél, Gabrielle Bernsteinnel és Mastin Kippel.

Beszélt  Az élet gyönyörű konferencián 2014-ben. Később abban az évben cége, a Marie Forleo International felkerült az Inc 500 leggyorsabban növekvő magánvállalkozásának listájára.
Inc. a Marie Forleo International-t is az 50 leggyorsabban növekvő női vezetésű vállalat közé sorolta.

Forleo az 5 részes dokumentációban szerepelt, Transzcendencia néven: Éld az életet a hétköznapokon túl, 2018-ban.
2019 szeptemberében megjelent a Forleo Minden Megoldható c.könyve: Egyszerű hit a megállíthatatlan siker létrehozásához. A New York Times legjobban eladott könyve lett ebben az évben.

Mint láthatjátok, Marie is sok területen megfordult mielőtt megtalálta azt a hivatást amiben hiteles tud lenni, és ami a legfontosabb, szeret csinálni.

Mit ígér nekünk ha elolvassuk a könyvet?

 

A következőket fogod megtanulni ebből a könyvből:

 

  • Egy egyszerű gyakorlatot, amely segítségével 42 százalékkal nagyobb eséllyel valósíthatod meg a céljaid.
  • Miként kerekedhetsz felül a pénz és az idő hiányán.
  • Miként szabadíthatsz fel napi két órát.
  • Mihez kezdj, ha multiszenvedélyes vagy, és az összes álmod meg akarod valósítani.
  • Hogyan kezeld a kritikát, a rosszakarókat és az imposztor szindrómát.
  • Miként különböztesd meg a félelmet a megérzéstől.
  • És végül kapsz egy bombabiztos tesztet, amivel a legrizikósabb helyzetekben is jól fogsz dönteni.

“Minden megoldható.” Több egy egyszerű kifejezésnél. A megingathatatlan optimizmus filozófiája. Egy látásmód. Egy mantra. Egy meggyőződés.

Jól hangzik, ugye? A helyzet az, hogy ezt mind valóban megkaptam.
De ennél azért lehet többet is.

A történetet arra élezi ki, hogy bármilyen feladtunk is legyen az életben, bármilyen célt tűzünk is ki magunk elé, azt igenis meg tudjuk oldani, el tudjuk érni.
Minden csak akarás kérdése.

Most én is itt ülök, és megírhatom nektek ezt az ajánlást. 2 évvel ezelőttig nem hiszem, hogy adtam volna a nevemet egy ilyen projekthez.

Mára más ember lettem, és ezt neki is köszönhetem. Sokat adott számomra, el mertem kezdeni 30 évesen egy új szakmát tanulni, mertem munkahelyet váltani, és kilépni a mókuskerékből, végre mertem magamat adni úgy, hogy nem izgat ki mit gondol erről, mert csak az számít mi mit szeretnénk.

Önzőnek tűnök? Lehet, de tudjátok mit, már ez sem érdekel 🙂 Ha az ember azt csinálja amit igazán szeretne, akkor megnyílik neki az élet.
Megadja azokat a dolgokat amiket kér, mert végre azon a rezgésen lesz ami megteremti a jólétet.
Ez már egy másik könyv témája lenne, de ha lesz rá igény arról is szívesen írnék.

 

Végezetül Marie szavaival búcsúzom tőletek:

 

” Bár nem ismerem az életed és a küzdelmeid részleteit, egy valamit tudok: a veled született erő végtelen. A benned rejlő lehetőségeknek nincs határa.
Egyedi, értékes és erős vagy, s megérdemled a szívedben rejlő álmokat. De mindenek felett megvan benned az, amivel át alakíthatsz minden problémát, amivel szembe kell nézned.”

 

Az ajánlót írta:

Halmai Ivett

instagram: @ivetthalmai
facebook: Jobb élet projekt