Busa Barbara: Szicília-szerelem: Antipasto

Írta: Pakurár Gyöngyvér

 

Epilógus, ami valójában a kezdet:

„Azt, hogy hol élünk, sokszor megválaszthatjuk. De a helyszínnél sokkal fontosabb, hogy miként éljük meg az évszakokat, a mindennapokat, az eget és a földet, a mélységeket és a magasságokat, ott, ahol vagyunk. Az a jó, ha a díszletben, ahol eljátsszuk életünk szerepét, van sok hasonló dolog. Ha az, ami körbevesz, kicsit olyan, mint mi magunk. Ahol befogadnak, elfogadnak, velünk nevetnek. Ahol sok az olyan pillanat, amit áhítattal élünk meg”

Ki az a Busa Barbara?

Egy lány, aki az országhívót 36-ról 39-re cserélte, galamb helyett sirály repül a feje felett, a locsogó Duna helyett a fecsegő tenger partján sétál. Egy lány, aki Szicíliát választotta otthonának. Egy lány, aki álmodott egy életet és az ITT és MOST-ban ott és abban is él. Ír. Tapasztal. Szeret. Amit csinál, azt szenvedéllyel, tűzzel teszi, egyedi, különleges módon, természetes könnyedséggel, „busabarbarásan”. #egylányaszigetről. Így egyben, hastag-gel.

Milyen az előétel a’la Szicília? Pikáns, ízletes, eredeti, szenvedélyes, épp egy falat, hogy vágyat ébresszen a főétel iránt. Pont ilyen az Antipasto. Egy csipetnyi minden. Egy csodálatos magyar lány bátor lépése egy új élet felé.

Egyéjszakás kaland.

Lehetetlen

Jártatok már Szicíliában?

Én sosem voltam és nem is ismerem. Ha Olaszországban kellene úticélt választanom, Toscanát választanám. Legalábbis eddig azt választottam volna. Sosem voltam Szicíliában, de ha ott leszek, mindent tudni fogok, hogy hol van.

Az Antipasto-t olvasva (többször is) elfelejtettem, hogy a nappaliban ülök. Megszűnt körülöttem a tér és az idő. Ott vagyok Barbarával a reptéren és várom a gépet, ami Szicíliába repít. Sétálok vele a siracusai sikátorban, ami tengerhez vezet. Jóízűen falatozok Ortigán, érzem a vibrálást Palermoban, a nap sugarait a bőrömön, a tenger sós illatát, a régi bár hangulatát, a halleves ízét a piacon, a kávé illatát. Beszélgetek Pinoval, együtt nevetek a családi ebéden, állok a siracusai éjszakában Alberto (egy pillanat alatt bele lehet szeretni) panziójának erkélyen.

Az Antipasto Barbara szenvedélyes szerelme a sziget iránt, egy falat Szicília, ízek, illatok, hangulatok, érzések, érintések. Könnyed, laza, stílusban írt regény az új élete kezdetéről, az álomról, mely valósággá lett.

Mi az esszenciája? A pillanat hatása. A magával ragadó stílus. A gazdag képek. Ott érezi magát az olvasó minden pillanatban, minden helyszínen.

Ha látni is szeretnétek azokat a helyeket, ami Barbara otthona lett, szeretettel ajánlom Az én Szicíliám c. fotókönyvét. Mitől különleges ez a csodálatos album? Képek, titkok, rejtélyek, elkapott pillanatok, jelenek Szicíliából egy szerelmes Nő szemével. Minden képhez van egy szavakba öntött pillanat magyar és olasz nyelven. Igazi szicíliai hangulat „busabarbarásan”

Otthon

Hazaérkezni sosem földrajzi kérdés.

A casa

Casa ė dove si trova il cuore”

Az ajánlót írta:

Pakurár Gyöngyvér

@anyertesutja

Szikrák kártyajáték

Barbarával és a gondolataival az következő oldalakon találkozhattok:

Facebook:

írói oldal

Szicília Szerelem

Instagram:

Egy lány a szigetről

Szicília Szerelem