Karácsony előtt nem szerettem volna erről írni, mert sokatoknak a stratégiájába beletartozott, viszont, ha belegondolsz, többet veszítesz, mint nyersz általa!

Mivel az a célom, hogy  kiegyensúlyozott vállalkozónőkké váljatok, én leszek a rossz hír hozója, akit egész nyugodtan lehet utálni, hisz én tudom, hogy az nem nekem szól, hanem a saját démonaidnak, melyekkel már küzdesz egy ideje, vagy talán még fel sem fedezted őket. De tértjünk az aktuális témára:

Egyre elterjedtebbé válnak azok a nyereményjátékok, amelyeknek szinte semmi feltételük sincs, csak a bekövetés és a kommentelés. Itt természetesen azokra gondolok, amelyeket Te indítasz és hogy valójában milyen hatással is vannak/lesznek rád, miután lezárulnak.

Igen, valóban lesz pár követőd, és az alá a posztod alá rengeteg komment fog érkezni, viszont azután, hogy elmúlt a “varázs”, sok olyan követőd lesz, aki valójában nem kíváncsi a tartalmadra, csak egyszeri ajándékot szeretne nyerni a legkisebb erőfeszítéssel.

Valószínű, hogy el is fogja felejteni, hogy ki vagy, amikor meglátja a következő posztodat görgetés közben és abban a pillanatban ki is fog követni.

Így az az öröm, ami akkor ért, amikor érkeztek a követők, sokkal rosszabbul fog érinteni, amikor elkezdenek eltűnni.

Ugye nem kell bemutatnom ezeket az emberi alap érzéseket? Amikor valami siker ér, annak örülünk, viszont amikor egy negatív élmény ér, 10x annyira le szokott minket törni.

Ebből kiindulva borzasztó rosszul fogod magad érezni, ha eltűnnek a – gyorsan jött, gyorsan megy – követőid, és attól függően, hogy mennyire vagy gyakorlott a kudarcok feldolgozásában, annyi ideig fogod magad ezen emészteni.

Ekkor fog az következni hogy még egy nyereményjátékot meghirdetsz, és majd a következőt is, hogy ál boldogságot szimulálj magadnak és azzal nyugtatod magad, hogy így több emberhez eljut majd az Insta profilod.

Igen, valóban többekhez el fogsz jutni, de ez nagyjából egyenértékű azzal, mintha hideg hívással felhívnád őket telefonon az ajánlatoddal.

Azoknak mennyire szoktál személyesen örülni, amikor téged hívnak fel?

Arról nem is beszélve, amikor téged jelöl meg az ismerősöd egy ilyen nyereményjátékban, őszintén, mennyire örülsz ennek olyankor?

Én, amikor szeptemberben kitaláltam a sztoriban történő heti kihívásokat, pont ezt szerettem volna elkerülni, hogy ne csak egy üres nyereményjáték legyen, hanem a résztvevő játékos valóban kapcsolódjon a kihívóhoz, aki a nyereményt felajánlotta és a napi feladatokat kitalálta a számotokra. Ezeknél gondolkodni kellett és valóban egy kis énidőt szánni magadra…és azt tapasztalom ezeket hanyagoljátok el a legtöbben, pedig ezek a legfontosabbak a sikerhez!

A lelkesedés a részetekről sajnos el is tűnt a kihívások iránt, de valószínűleg az oka az idő hiány, hisz mind elfoglalt vállalkozónők vagytok és az, hogy nagyon jól tudjátok, hogy nyerhettek valamit úgy is, hogyha tovább görgettek a hírfolyamban, szinte a kisujjatok megmozdítása nélkül is.

Viszont a jövőben sem szeretném ezt feladni, hisz nem vagyok a „feladós” típus, különösen akkor nem, amikor tudom, hogy az a jó irány, amerre én tartok, még akkor is, ha egyelőre kevesen tartanak velem. Én mindig az elveimet követtem, a valódi értékeket képviseltem az életem eddigi részében is, és ezután is ezt fogom, bármennyire is az a nehezebb út – viszont sokkal szebb jövő felé vezet!

Szumma szummárum: ne a könnyű megoldásokat keresd, hisz lehet, hogy átmenetileg és látszólag megoldást nyújtanak a problémáidra, de hosszútávon garantálom, hogy csak veszítesz velük: jelen esetben ingyen osztogatott nyereményeket és ami még fontosabb, a lelki egyensúlyodat!