Ha szeretnél pihenni az ünnepek alatt, de már eleged van az üres karácsonyi történetekből, akkor hozok neked néhány tanulságos filmet.

Igaz, nekem 2006 óta nincs tévém(!), mert ki szerettem volna iktatni a film-/sorozatnézést az életemből, hisz időpocsékolásnak tartottam régebben, de rá kellett jönnöm, hogy szükségem van arra is néha, hogy csak feküdjek és úgy kapcsoljak ki.

Viszont azt nagyon megválogatom, hogy mit és mikor nézek meg!

Tehát olyasmit nézzünk, ami nem az üres szórakoztatás kategória, amely nincs tele negatív hitrendszerekkel, amik miatt néha sokkal rosszabbul érezzük magunkat a film végére – és nem is tudjuk, hogy miért – pedig vígjátékot néztünk.

Ezt most nem fejtem ki bővebben, hogy mire is gondolok pontosan, erről is készül videó a közeljövőben.

Így arra gondoltam, hogy indítok egy ilyen „rovatot”, ahol minden hétvégére ajánlok nektek egy értelmes filmet – hisz tapasztalataim alapján legtöbben a hétvégéiteket töltitek pihenéssel, az ünnepek után is.

Értelemszerűen a vállalkozókról szóló filmekkel szeretném kezdeni, mert rengeteget lehet belőlük tanulni, miközben kikapcsolódunk és szórakozunk is egyaránt!

Térjünk is rá a filmre: Joy

Ha már láttad, akkor tudod, hogy miért választottam elsőnek.

Ha még nem, akkor pedig elárulom, hogy azért, mert egy olyan nőről szól, aki reménytelen helyzetben építette fel a saját vállalkozását, csakis a kitartásával.

Sokan indultunk hasonló helyzetből, mint ő. Nem szeretném elárulni a cselekményt, csak arra hívnám fel a figyelmet, hogy annak ellenére, hogy szinte senki nem hitt benne, ő kitartott az ötlete mellet. Ez segített neki elérni a célját. Tudom ez már klisének számít, hogy „soha ne add fel”, de azt is tudjuk, hogy a klisék igazságokon alapulnak.

Miután a szerettei már elkezdtek bízni az ötletében és mégis elbukott, ő akkor sem adta fel!

Ez azért nagyon fontos, mert azt is ismerjük, hogy a körülöttünk levő emberek sokszor negatívan befolyásolják a döntéseinket, akaratunk ellenére is!

Mindig a megérzéseidre halgass!

Ha azt sugallja, hogy ki kell tartanod az ötleted mellett, akármennyire is abszurdnak tűnik és mindenki csak lebeszélne róla, akkor is tarts ki a végsőkig!

Nyilván itt is mérlegelned kell, hogy mit adsz fel cserébe!

Tehát ne mindenáron!

A 90-es évek családi filmjei mind arról szólnak, hogy apa örökké dolgozik és nincs ideje a gyerek focimeccsére se elmenni.

Ne legyél ugyanez női változata!

 

Összefoglalva:

Egy igaz történeten alapuló, nagyon szórakoztató és tanulságos film, aminek hatására érdemes átgondolni, hogy kitarts-e az ötleted mellett és hogy a körülötted levő emberek mennyire támogatóak és mennyire segítenek az előre haladásodban.