Miért ezt a filmet választottam a karácsonyiak közül? Mert egy régi filmről van szó és mindig csodálattal nézem ezeket. Rengeteget elárul az adott korról, az emberek viselkedéséről, beszéd stílusáról, technikai fejlettségről, öltözködési szokásokról és az emberek közötti viszonyokról.

Értem itt ez alatt, hogy a nőket csak az utóbbi évtizedekben tekintik “egyenlő félnek” és ez rengeteg filmben meg is mutatkozik, mennyire nem volt szavuk, nem teljesedhettek ki korábban, a háziasszony szerepén kívül nem sokmindenre volt lehetőségük.

És hogy mennyire szerencsések vagyunk most, ha ezt végig gondoljuk. Érdemes ezt észben tartani akkor, amikor kissé kilátástalannak tartod az életed, amikor valami nem sikerül, akkor gondolj erre, hogy most újra megpróbálhatod és senki sem fog figyelmen kívül hagyni! Erről majd jövőre több szó esik majd itt az oldalon!

Egy ’46-os filmről van szó, tehát gondolom szinte már mindenki látta és általában a karácsonyi filmajánló listákban is szerepel, de mégsem ezért választottam.

A történet cselekményét most sem szeretném elárulni, csak azt, hogy ha már láttad, akkor próbáld meg most vállalkozói szemmel nézni.

A film végén, még a végkifejlet előtt a főszereplő olyasmit készül tenni, amivel azt gondolja, hogy megoldja a problémáját, mert nem lát rá más kiutat. Ez nagyon sokszor előfordul vállalkozóként, hogy egyszerűen összedőlni látszik a világ és csak az egész feladását látod megoldásnak.

Ilyenkor mindig azt szoktam javasolni, hogy vizsgáld meg, ha nem azt csinálnád, amit csinálsz – tehát azt a vállalkozást, amibe belekezdtél – akkor mit csinálnál szívesebben? Mert ha van más, akkor valóban nem szabad időt/energiát abba ölnöd, ami valójában nem szívből jön, mert minden nehézséget végső akadálynak fogsz látni, sőt egy idő után szándékosan keresni is fogod a kiutat.

Tehát próbáld meg más szemmel nézni a filmet, mint ahogy eddig nézted, és ami a legjobb, ezt a szeretteid körében nézheted, hiszen ez egy tökéletes családi film, melyben minden életkor megtalálja benne a neki szóló mondanivalót!